Palvelut

Reseptien uusiminen

Kempeleen Ykkösapteekissa voit uusia reseptisi kätevästi ja helposti. Reseptien uusiminen on maksullinen palvelu.

Jotta resepti saadaan uusittua ajoissa, toivomme, että huolehdit reseptisi uusittavaksi ajoissa ennen sen vanhenemista. Pyydämme huomioimaan myös viikonlopun ja pyhäpäivien aiheuttaman viivästyksen.

TREET-etäasiointi

Apteekissamme on käytössä uusi digitaalinen apteekkipalvelusovellus: Treet. Treetin kautta voit ottaa yhteyttä farmasistiimme yhdellä napin painalluksella. Asiakaspalvelu hoituu valintasi mukaan joko chatin kautta tai puhelimitse.

Treet -sovelluksen voit ladata mobiililaitteellesi Google Play sovelluskaupasta tai Apple Storesta.

 1. Etsi Treet -sovellus mobiililaitteesi sovelluskaupasta.
 2. Avaa Treet, hyväksy käyttöehdot ja tunnistaudu sähköisesti esimerkiksi verkkopankkitunnuksilla (Tämä tehdään ainoastaan ensimmäisellä kirjautumiskerralla). Jatkossa Treet -sovellukseen kirjaudutaan itsetehdyllä PIN-koodilla.
 3. Valitse apteekiksesi Kempeleen Ykkösapteekki – seuraavalla kerralla sovellus muistaa apteekkivalintasi. Nyt Treet on käyttövalmis. Voit käyttää Treet -sovellusta esimerkiksi lääkkeiden tilaamiseen. Lue verkkoapteekistamme lisää täältä.

Saat Treet -sovelluksesta myös ajantasaisen lääkelistan. Ladattuasi Treet -sovelluksen päivittyy lääkelista automaattisesti tekemiesi apteekkiostosten perusteella. Itsehoitovalmisteiden päivittyminen lääkelistalle edellyttää tunnistautumista kassalla (esim. henkilökortilla).

Lääkityksen tarkistuspalvelu

Lääkityksen tarkistus on lääkehoidon onnistumista ja lääkitysturvallisuutta edistävä palvelu. Se soveltuu etenkin iäkkäille ja niille, joilla on käytössä useita lääkkeitä.

Palvelussa selvitetään asiakkaan kokonaislääkitys, kartoitetaan mahdollisia päällekkäisyyksiä ja selvitetään yhteensopimattomuuksia. Varmistamme myös lääkkeiden oikeat ottoajankohdat suhteutettuna esimerkiksi ruokailuun, vuorokaudenaikaan ja muihin lääkkeisiin. Teemme lisäksi huomioita siitä, miten hyvin lääkkeet soveltuvat iäkkäille.

Lääkityksen tarkastuspalvelu on maksullinen palvelu. Ajan tarkistuspalveluun voit varata apteekistamme numerosta 08 515 525.

Annosjakelupalvelu

Koneellinen annosjakelu helpottaa lääkkeiden ottoa, etenkin, jos asiakkaan käytössä on paljon lääkkeitä tai pitkäaikaislääkityksiä. Annosjakelupalvelussa säännöllisesti käytettävät lääkkeet jaellaan kahden viikon erissä pakattuina kerta-annospusseihin. Tästä hyötyvät myös ne asiakkaat, joiden lääkityksessä tapahtuu paljon muutoksia. Annosjakelun ansiosta kotiin ei jää hävitettäviä lääkkeitä.

Ennen annosjakelun aloittamista potilaan kokonaislääkitys tarkistetaan yhteistyössä lääkärin kanssa. Tarkistuksen tavoitteena on varmistaa, että lääkkeet sopivat samanaikaisesti käytettäviksi, ja lisäksi poistetaan mahdolliset tarpeettomat lääkkeet.

Koneellisesta annosjakelupalvelusta veloitetaan asiakkaalta viikottainen maksu. Hintaan sisältyy jakelu, lääkkeiden kuljetus, vakuutus ja apteekin kulut. Asiakas maksaa vain hänelle toimitetuista lääkepusseista, joten annosjakelupalvelu tuottaa hänelle kustannussäästöjä.

Kysy lisää koneellisesta annosjakelusta apteekistamme, me vastaamme mielellämme! Lisätietoja löydät myös osoitteesta anja.fi.

Lääkejätteiden palautus

Löytyykö kotoasi käyttämättä jääneitä ja vanhentuneita lääkkeitä? Kaikkia lääkkeitä ei saa hävittää kotitalousjätteiden mukana, vaan ne kannattaa tuoda apteekkiin. Kempeleen Ykkösapteekki ottaa maksutta vastaan yksityistalouksien lääkejätettä ja toimittaa ne ongelmajätelaitokselle.

Oletko palauttamassa lääkejätteitä apteekkiin? Toimi näin.

Palauta apteekkiin:

 • vanhentuneet ja käyttämättä jääneet lääkkeet
 • elohopeamittarit

Seuraavat tuotteet eivät kuulu lääkejätteisiin, vaan polttokelpoiseen sekajätteeseen:

 • käytetyt neulat
 • luontaistuotteet
 • ravintolisät
 • nikotiinivalmisteet

Jotta jätteet voidaan käsitellä turvallisesti, lajittele lääkejätteesi seuraavasti:

 • Poista tabletit ja kapselit alkuperäispakkauksistaan ja palauta ne tiiviissä, läpinäkyvässä muovipussissa.
 • Palauta voiteet ja nesteet omissa pakkauksissaan.
 • Pakkaa elohopeamittarit erilleen muusta lääkejätteestä. Jos mittari on särkynyt, pakkaa se tiiviiseen pakettiin.
 • Pakkaa jodipitoiset lääkkeet (Betadine, joditabletit) erilleen muista lääkejätteistä läpinäkyvään pussiin.